NORDIC SOUND LAB

I Nordic Sound Lab huserar 10 producenter, kompositörer, tekniker, musiker, designers och managers.

Det är ett kreativt hus med oändliga möjligheter. Med sina 10 studios kan vi lösa alla tänkbara produktioner och med all samlad kompetens och musikaliska bredd kan vi göra underverk.

Det låter kanske som en klyscha, men välkommen att testa..

Vi vet att Vi kan.

HISTORY

Nordic Sound Lab byggdes 1988 av en samling flitigt anlitade kompositörer och producenter.

I deras jakt på en lämplig fastighet i Skara, hittade de ett gammalt godsmagasin från början av

1900-talet, som under 1 år förvandlades till en studio i världsklass. Med akustik av Ingemar Olsson,

ett Neve V3 och en massa fina outboard, fick hela Sverige upp ögonen för NSL.

Skivbranschen blomstrade och huset rymde 2 välutrustade studios och en massa kontor för diverse produktionsbolag & skivbolag.

 

Här har artister i alla genres & diverse dansband stått i kö för att spela in och även en del utländska gäster har varit här och spelat in, t. ex. Glenn Huges (Deep Purple).

Studioteknikerna reste från hela landet och bodde nästan konstant på Stadt i Skara.

Men tiderna förändrades och trycket lättade i studion…

 

2007 var det sporadisk verksamhet i studion. Jag tyckte då det var dags att återskapa samma puls som hade funnits i början av 90 talet..

Jag köpte fastigheten i december 2007 och startade förvandlingen. Snart var 30 helger/år uppbokade av Studiefrämjandet och jag skrev avtal med en musikproduktionsutbildning för att få fart på Studio 1.

 

Torgny Söderberg, som varit kvar hela resan från 1988, satt i studio 3. I samma veva sålde Bert Karlsson ut sin studio på Marianne Grammofon, så både utrustning och Dille Diedricson hamnade på NSL. Efter 1 år var fas ett komplett...

2 studios och 3 produktionsrum var igång!

 

Nästa steg var att inreda den övervåning som finns i kontorsdelen. Där byggdes en mindre

produktions-studio och en övernattning för upp till 6 personer. Övernattningen är nödvändig för våra långväga gäster som hellre lägger hela budgeten på studion istället för att bo på hotell. Där finns även ett litet pentry och toalett med dusch och TV-rum med biljard & PS3.

2011 flyttade min gode vän och kollega Plec (Panic Room) in sin verksamhet i studio 2, efter att ha huserat tillsammans med mig i Big Baraboom studios. Denna studio, som låg en liten bit utanför Skara, sålde jag våren 2011.

Sista fasen blev klar för 2 år sedan, då vi förvandlade den forna kontorsdelen till 3 produktions-studios, 2 kontor och en konferens/konsert avdelning, där vår lilla scen används till både unplugged-konserter och föreläsningar.

 

Så var vi färdiga nu…??

Å nej..  Året därpå byggde vi om ett uppehållsrum och halva köket till ett nytt kontrollrum och studio 10 var klar 1 April 2013.

 

Man blir ju faktiskt aldrig klar ...

Studio 11 stod klar 2015 och blev ett rum som hyresgästerna Cousine designade själva .

Ett smart produktionsrum med många funktioner och compactliving lösningar .

2014 © NSL - Nordic Sound Lab